Foto.lara Polaroid Kolaj Efekti Vermek...

Category: By Oğuz BİLGİÇ

Efekti uygulamak istediğimiz resmi açıyoruz.

Layerimize sağ tıklayarak Duplicate Layer diyoruz ve bir kopyasını oluşturuyoruz.Sonra yeni bir Layer (Layer 1) oluşturarak içini siyahla dolduruyoruz ve iki layerin arasına yerleştiriyoruz.Sonra yeni bir layer daha açıyoruz (Layer 2) ve Rectangular Marquee Tool ile resmimizde istediğimiz bir bölgeyi işaretliyoruz (mesela benim resmimdeki göz gibi bir yeri seçebilirsiniz) (çok titizlenmenize gerek yok sonradan değiştirebileceğiz yerini).Yani kısacası layers pencereniz aşağıdaki gibi bir hal alacaktır.

Image Hosted by ImageShack.us

Background Copy isimli layerimizi seçiyoruz ve Layer>Create Clipping Mask diyoruz veya Alt+Ctrl+G yapıyoruz ve Background Copy isimli layerimiz aşağıdaki gibi biraz sağa kayıyor.

Image Hosted by ImageShack.us

Belgedeki resmimiz de bu şekli alıyor.

Image Hosted by ImageShack.us

Layer 1 isimli layerimize tıklayıp yeni bir layer oluşturuyoruz ve tekrar Rectangular Marquee Tool aracı ile resimdeki gibi bir seçim yapıyoruz ve içini beyazla dolduruyoruz.

Image Hosted by ImageShack.us

Sonra yeni açtığımız layere sağ tıklayıp Blending Options diyoruz ve yan taraftaki menüden Drop Shadow a tıklayıp aşağıdaki değerleri veriyoruz.(Yani fotoğrafımıza gölge veriyoruz)

Image Hosted by ImageShack.us

Layer>New>Group diyoruz ve yeni bir grup yaratıyoruz sonra aşağıdaki gibi Background Copy, Layer 2, Layer 3 isimli layerlerimizi sürükleyip içine atıyoruz.

Image Hosted by ImageShack.us

Layer 2 yi seçiyoruz sonra Ctrl ye basılı tutuyoruz ve Layer 3 e tıklıyoruz.(Bu sayede iki layeride seçmiş olmanız gerekiyor.)

Image Hosted by ImageShack.us

Ctrl+T yaparak parçamızı büyütüp küçültebilir ya da döndürebilirsiniz.istediğiniz yere oturttuktan sonra parçaya çift tıklayarak onaylayabilirsiniz.

Image Hosted by ImageShack.us

Dersimizin burdan sonraki kısmı sürekli aynı şeyi tekrarlayarak dewam edecektir.Group 1 e sağ tıklayıp Duplicate Group deyin ve duplicate ettiğiniz groupa da ***** işaretinden sonrasını tekrar edin (Ctrl+T yaptıktan sonra yerini değiştirin).Bunu istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.Kopyaladığınız group lardaki parçaları yerleştirirken büyütüp küçülterek yada döndürerek koyarsanız daha güzel bir çalışma elde edersiniz....Bu ders biraz uğraştırıcı...

Heee ben bunların hepsini yaptım ama olmuyo olmuyo olmuyo diyorsanız buyrun aşağıdaki linkte yaptığım çalışmanın .psd belgesi var o belgeye bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

http://uploaded.to/?id=2gxi62

 

1 comment so far.

  1. Merlin 13 Ekim 2007 07:29
    Güzel Ders Oğuzcum.Derslerinin devamını bekliyorum.

Something to say?